Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Paviljoen++

Met Paviljoen++ breken we ook buiten onze schoolmuren en schooluren. We zien het onderwijs van vandaag als een gedeelde verantwoordelijkheid van meerdere partners. De expertise van mensen en organisaties uit de buurt kunnen ons onderwijs alleen maar sterker maken; zowel tijdens als na de schooluren. Het Paviljoen++ project opent extra deuren voor onze kinderen daar waar ze anders vaak gesloten blijven.

Het concept

“It takes a community to raise a child.” Is de slagzin waarop Paviljoen zijn pedagogisch project uitbouwt. We zetten de expertise uit de buurt in als deel van ons educatief ecosysteem. 

Paviljoen-Schaarbeek bouwt een ambitieus project uit dat geënt is op het netwerk dat de school rond zich ontwikkelt. De school wil partners en experten naar school halen en wil ook zelf naar buiten treden daarvoor. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we onze leerlingen veel groter kunnen laten dromen. We willen ze jaar na jaar inspireren door mensen die hen tonen wat ze later allemaal kunnen bereiken. 
Met Paviljoen++ willen we extra tijd en middelen investeren om extra deuren te openen voor kinderen. In trajecten van 10 weken gaan we ook na de schooluren met onze leerlingen boeiende thema’s ontdekken. Ons doel? Hun sociaal welbevinden, kennis van de wereld, mediawijsheid en zelfvertrouwen verhogen, en dat in een Nederlandstalige omgeving. Concreet wordt een gratis programma aangeboden tijdens EN na de schooluren. We zien dit vanuit een compenserende sfeer: activiteiten die kinderen in kwetsbare wijken vaak missen terwijl andere leeftijdsgenoten er via hun ouders mee in aanraking komen.

#PaviljoenNeedsYou

Ben jij de partner die onze leerlingen wilt inspireren en hen zo een duwtje in de rug geeft? Laat het ons weten.

Gemeenteschool Paviljoen

François-Joseph Navezstraat 59
1030 Schaarbeek

Contactgegevens