Nieuws

Veldloop

Naar jaarlijkse gewoonte hebben we met Paviljoen deelgenomen aan de veldloop, de kinderen en leerkrachten gaven het beste van zichzelf. We mochten deze regenachtige dag afsluiten met 2 medailles maar bij Paviljoen is iedereen kampioen!!!

Klik hier voor meer foto's en een filmpje

Atomium

Het 2e leerjaar ging op stap naar het Atomium. De leerlingen mochten in de bollen en hadden een zicht over heel Brussel en ver daar buiten...

Klik hier voor meer foto's.

1 jaar Paviljoen!

Op 2 september mocht Paviljoen zijn eerste kaarsje uitblazen. Elke leerling kreeg een feesthoedje bij het binnenwandelen van de school, het feest kon beginnen! Door het uitvoeren van opdrachten kon elke klas materiaal winnen voor het grote verjaardagsfeest. We sloten deze feestelijk af met een versje en een liedje!

Klik hier voor meer foto's

Klik hier voor een leuk filmpje!

Blotevoetenpad

De 2e kleuterklas ging op blote voeten naar Zutendaal.
 Ze liepen door plassen, aarde en over boomstammen, wat een avontuur!

klik hier voor meer foto's

Planckendael

Met alle leerlingen van Paviljoen gingen we op uitstap naar dierenpark Planckendael.  Het park zelf had de nodige voorzieningen getroffen om de hitte te trotseren. Om de kindjes extra te verfrissen trakteerden we hen op een lekker ijsje! We zagen olifanten, flamingo's, giraffen,.....

Klik hier voor een uitgebreid fotoverslag

Jump XL

We sprongen met z'n allen een gat in de lucht! Grote en kleine trampolines werden getest en goedgekeurd. Zelfs de leerkrachten haalden hun beste moves naar boven in Jump XL.

klik hier voor meer foto's                  

Op uitstap naar Tivoli

De kleinsten van Paviljoen hadden een beestige dag, ze gingen op stap naar Tivoli in Mechelen. Ze mochten de dieren aaien en voederen en zich daarna helemaal uitleven op de speeltuin.

klik hier voor veeeeel foto's

Bouwdag

De ouders bouwden samen met Kidstart BXL en Dear pigs een mooie buitenkeuken en een buurttafel. Volgend schooljaar trekken we met de school ook letterlijk de buurt in!

Klik hier voor meer foto's

Klik hier voor onze leuke oproep!

Zaaien en planten

Van zaadjes planten tot bloemschikken, het thema "zaaien en planten" kwam ruim aan bod in elke klas. De ketjes konden zelf ontdekken hoe een klein zaadje kan groeien tot een mooie bloem.

klik hier voor meer foto's                  

Paviljoen op wieltjes

Meester Anass en meester Mohammed van de VGC leren de leerlingen van Paviljoen fietsen. Ze leren hoe de kinderen moeten trappen, remmen, bochten nemen en nog veel meer.
voor meer foto's klik hier

De imker op bezoek

Het eerste leerjaar kreeg bezoek van een imker.  De kinderen kwamen te weten hoe honing wordt gemaakt, ze mochten voelen en ruiken aan de honingraten. Een aantal leerlingen mochten zelfs eventjes het grote pak van de imker aantrekken.

klik hier voor meer foto's

Klimaatmars

Vrijdag 22 maart was het Josaphatpark van ons! Een tiental basisscholen van Schaarbeek, Nederlandstalig en Franstalig, kwamen met hun droom voor een beter klimaat. Gewapend met spandoeken en slogans gingen we op pad! Onze dromen werden in een grote droompot gestoken en overhandigd aan de burgemeester. Het evenement werd afgesloten met een fantastisch optreden van "Ik & den Theo".

Klik hier voor enkele sfeerbeelden    

Klik hier voor de aftermovie               

Meedenkdag

Op 12 maart was er veel schoon volk in Paviljoen! Ouders, mensen uit de buurt, ondernemers,... kwamen meedenken over hoe we Brussel nog meer in de school kunnen krijgen. Er werd veel en hard nagedacht en er kwamen enkele fantastische ideeën op tafel! Bedankt!!!

Klik hier voor foto's

Klik hier voor de aftermovie

Klik hier voor het verslag

Denk je mee?

Denk je mee over onderwijs in Paviljoen-Schaarbeek? Op dinsdag 12 maart nodigen we jou uit op een MEEDENKDAG! Ben je een ouder van de school of woon of werk je in de buurt en heb je zin om mee te denken? Schrijf je nu in via volgende link:
https://goo.gl/forms/n9wDH3schNvr9Umr2
Wij contacteren je!

Klik hier voor het coole filmpje met meer info!

Sporten doen we samen!

Samen kun je meer!

Het resultaat na onze oproep om mee te komen sporten... 120 kinderen, 10 leerkrachten en 40 ouders klimmen, glijden, springen en rollen van plezier!!

klik hier voor het filmpje van deze fantastische dag!

Eerste sneeuw

Vandaag dwarrelden de eerste sneeuwvlokjes op de speelplaats van Paviljoen.
De leerlingen wachtten vol ongeduld op de speeltijd.
Toen het eindelijk zo ver was renden ze naar buiten gewapend met hun muts, sjaal en handschoenen om het witte tapijt aan te vallen.

Klik hier voor enkele sfeerbeelden                  

Mama en papa kom je met mij sporten?

Op maandag 11 februari hebben we de grote sportzaal helemaal voor ons alleen. We willen heel graag samen met jou sporten! 

Wanneer? maandag 11 februari

Hoe laat? van 9u tot 12u

Voor wie? al onze leerlingen, mama's en papa's

 klik hier voor meer info!

Wintermarkt

Wat was het gezellig gisteren in Paviljoen! De ouders werden door hun ketje getrakteerd op een voorstelling. Daarna mocht iedereen naar de klas voor een knabbel en babbel. De leerlingen verkochten ook hun zelfgemaakt badzout, kerstdecoratie,... op onze wintermarkt.
Voor meer foto's, klik hier                  

Papier hier

De voorbije twee weken ging de tweede kleuterklas aan de slag met het thema papier. Benieuwd? Hier vind je de link naar een online boekje met enkele sfeerbeelden!

De Sint is hier geweest

Hoog bezoek vandaag in Paviljoen. De Sint en zijn pieten brachten een bezoekje aan elke klas.
Ze hadden een zak vol speelgoed en lekkers mee voor iedereen.
Tijdens de speeltijd klommen de gekke pieten op het dak en toonden ons hun beste dansmoves. Daarna vertrok de vermoeide Sint en zijn Pieten terug naar Spanje. Tot volgend jaar!

Voor meer foto's van deze onvergetelijke dag, klik hier.
                   

Letters zetten in Paviljoen

Letters zetten in Paviljoen. Onze ketjes van het eerste leerjaar zetten de S, de C, de H, de AA, de R, de B, de EE en de K op onze muur. Ze leerden graffiti spuiten met echte professionals Encq Re Dudder en Gerry Rooms! Bedankt om hen de knepen van het vak te leren.
Bekijk het filmpje via deze link: 
https://www.youtube.com/watch?v=uBxeyq14uMk&t=2s

Ontdek Paviljoen tijdens onze opendeurdagen

Vanaf januari kan je je kinderen inschrijven voor volgend schooljaar.
Ben je benieuwd naar onze school? Kom dan naar de drie opendeurdagen in november.

De kinderen nodigen je uit in deze video

Wanneer zijn de opendeurdagen?
8, 16 en 21 november 2018.
Telkens van 10u en 14.30u en 
21 november enkel om 10u.

Lukken deze momenten niet? Dan kan je een afspraak maken via onze contactpagina

De tweede kleuterklas maakt een herfstwandeling

De tweede kleuterklas trok vandaag naar het Josaphatpark van Schaarbeek. Voor we vertrokken deden we onze laarzen en regenjas aan, klaar om het herfstweer te trotseren. We namen tram 7 richting het park.

Tijdens onze stevige wandeling gingen we op zoek naar bladeren en herfstvruchten. We kwamen onderweg ook heel wat dieren tegen zoals hondjes die kwamen wandelen in het park, eenden die zwommen in de vijver en zelfs een paard en enkele ezels. 

De juf gaat vannacht zeker en vast goed slapen, de kleuters hopelijk ook!

Wie helpt ons mooie letters op onze muren zetten?

De kinderen van het eerste leerjaar leren letters lezen en schrijven. En ze zien dat groots. Ze willen hun nieuwe vaardigheden graag toepassen op de muren van onze spiksplinternieuwe school. Daar hebben ze hulp voor nodig van een expert. Wie kan hen helpen om grote letters op de muur te zetten?

Video oproep van het eerste leerjaar

We doen de activiteit graag begin November, kort na de Herstvakantie. Gedurende een uurtje of twee, 's namiddags. Telkens met een klein groepje leerlingen uit onze klas.
De school voorziet uiteraard alle materiaal. En Juf Nymfe en meester Rens denken graag met je mee en ondersteunen je.

Ben jij de letterzetter die een namiddag lang de held of heldin van onze ketjes wordt?

Contacteer ons

Rikki op bezoek

Donderdag 4 oktober is het werelddierendag. De dag dat het feest is voor alle dieren. Gisteren bracht juf Jill haar hond mee; een puppy van 5 maanden. Alle klassen brachten Rikki de hond een bezoekje. Sommige ketjes waren wat bang andere helemaal niet. Rikki vond het fijn om even in de Paviljoen school te zijn! Vele lekjes van Rikki.

Samen sterk met De Kriek, Paviljoen en Rene Magritte

Op het terrein van Paviljoen zijn maar liefst drie scholen. Dat betekent drie keer zo veel kennis, ervaring en goesting om er iets mooi van te maken voor onze ketjes.

Vandaag kwamen we met alle teams samen voor een kickoff.
We leerden elkaar beter kennen en bedachten heel wat ideeën om samen sterker te staan.

Bekijk hoe het er aan toe ging in deze video. 

Bewegingslessen in paviljoen, ook voor de kleinsten!

Meester Anass leert ons hoe we klauteren over banken, kruipen onder matten, gooien met de ballen en nog zo veel meer! Paviljoen beweegt en dat willen we laten zien. En als het echt moet ruimen we op; of toch niet? Kijk maar https://youtu.be/f82zl5uHdR0

Iedereen kampioen!

In Paviljoen is iedereen kampioen! Vandaag namen we voor de allereerste keer deel aan de scholenveldloop in Schaarbeek! Een leuke belevenis voor onze kinderen van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar. Ze liepen de longen uit hun lijf en als kers op de taart wonnen ze drie medailles; tweemaal goud en brons! Proficiat Youssef, meester Rens en meester Anass! 
Bedankt aan de VGC en de gemeente Schaarbeek voor de TOP-organisatie! 

De tweede kleuterklas op huizentocht.

Juf Sofie trok samen met juf Jill en de kleuters van de tweede kleuterklas op huizentocht. De regendruppels hielden ons niet tegen! Twee aan twee in een lange rij gingen we op zoek naar de huizen van onze kleuters. We gingen aan de hand van een kaart en foto's op stap door Schaarbeek. We kwamen onderweg heel wat mensen tegen, zelfs wat mama's en papa's van de kleuters. Onze laatste week van het thema 'dit ben ik' is alvast goed ingezet!

Was dit de laatste zomerdag?

Om er extra van te genieten trokken onze ketjes van de derde kleuterklas er op uit. Ze ontdekten een leuke plek aan Huart Hamoir niet zo ver van de school. Ze klommen samen tot de top; zo kennen we ze! Bedankt aan de ouders die er mee voor zorgden dat het een fijne namiddag werd! 

Het eerste leerjaar naar Trainworld

De week van de mobiliteit.
We leerden eerst over treinen, wagons en sporen. Als kers op de taart gingen we met de hele klas en enkele ouders naar het fantastische museum 'Trainworld' in het hartje van Schaarbeek! We hebben er van genoten. De eerste uitstap was direct een schot in de roos. 
Geniet mee en kijk naar deze video https://www.youtube.com/watch?v=yLJLL5ZkYdw&feature=youtu.be

De eerste schooldag in beeld

Dat vloog voorbij. 
Na maanden voorbereiden startten we eindelijk vandaag. En hoe. 
Die eerste dag in onze kersverse school was vliegensvlug voorbij. We verwelkomden heel veel nieuwe kinderen in onze school voor een heel leuke en vermoeiende dag. 

Kijk mee naar de eerste dag in deze video.

Wie is mijn meester? Wie is mijn juf?

Onze kinderen maakten op vrijdag 31 augustus voor het eerst kennis met Paviljoen. Ze gaan op zoek naar hun meester of juf. Vinden ze de weg? 

Bruzz op bezoek in Paviljoen

Nog drie keer slapen en de schoolpoorten gaan open. 
Bij Paviljoen zijn we er klaar voor. 

De reporters van Bruzz kwamen een kijkje nemen een maakten een video reportage

Zet eens een school in orde.

Drie september starten 100 Schaarbeekse Ketten aan hun eerste schooljaar in hun nieuwe school Paviljoen. Spannend voor de kinderen, de ouders en het team van Paviljoen. 
We steken de handen uit de mouwen om alles klaar te krijgen. Nieuwe tafels, stoelen, kasten, didactisch materiaal, boeken, computers, borden... alles is nieuw! 
Niets is goed genoeg voor onze Ketten!

Contact

Gemeenteschool Paviljoen

François-Joseph Navezstraat 59
1030 Schaarbeek

02 431 68 11
info@paviljoen-schaarbeek.be